2013-05-13 15:32:30• hírek • Szatmár.ro

Az e heti programkavalkád

Unatkozol? Nézd meg folyamatosan bővülő heti programajánlónkat.


A Harag György Társulat májusi műsorterve:

14-én, kedden 10 órakor - Pöttöm Panna - Iciri-piciri bérlet - Pódiumterem

15-én, szerdán 10 órakor - Pöttöm Panna - Iciri-piciri bérlet - Pódiumterem

16-án, csütörtökön 10 órakor - Pöttöm Panna - Iciri-piciri bérlet - Pódiumterem


A Grand Mall Cinema újdonságai:


A nagy Gatsby (The Great Gatsby) - New York 1922-ben hihetetlen fejlődésnek indult. A gazdag, titokzatos és jóképű Jay Gatsby a fényűző partijaival a társaság középpontja. A nők imádják, a férfiak irigykedve néznek rá. Ám főhősünk szörnyű titkokat rejteget, amely mindent megváltoztathat az életében.

Sötétségben - Star Trek (Star Trek - Into Darkness) - Az Enterprise legénységét hazahívják, mivel a flottát elpusztították és minden, amit az képviselt, veszélybe került. Kirk kapitány hát útra kel, hogy elfogja az embert, aki mindezért felelős. Ráadásul kettőjüket közös múlt köti össze, Kirknek személyes elszámolnivalója is van a terroristával. Az üldözés sok áldozattal jár, főképp, hogy Kirknek szem előtt kell tartania a legfontosabb feladatát is: vigyázni a legénységére.


Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.

Filharmónia:


Május 13-án, hétfő este 19 órától lép fel a filharmónia színpadán Romeo és Julia Saleno, akik már a New York-i Broadway és a Las Vegas-i The Starling Club közönségét is elkápráztatták. A klasszikus és pop szerelmes dalokat előadó házaspár koncertjére egy belépőjegy ára 40 lej.

Május 16-án, csütörtökön 18.30 órától szimfonikus koncertre kerül sor Nicolas Waldvögel karmester vezénylésével. Hegedűn közreműködik Simina Croitoru. Műsoron Berlioz-, Mozart- és Grieg-darabok.

Kiállítás:


A Szatmári Képzőművészek egyesülete május 16-án, csütörtök délután 15 órától megrendezi a Nyári Fesztivált, melynek keretében új alkotásokkal mutatkoznak be az egyesület tagjai, valamint fellépnek a Szatmári Művészeti Iskola tehetséges diákjai.

Dsida - Páskándi - Jakabffy Napok:


Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) kezdeményezésére Szatmár megyében május 17-én és 18-án a Dsida - Páskándi - Jakabffy Napok keretében emlékeznek meg a 80 esztendeje született Páskándi Gézáról, a 75 éve halott Dsida Jenőről, valamint az 50 évvel ezelőtt elhunyt Jakabffy Elemérről.

A rendezvény programja ide kattintva letölthető!

Ion "Iron" Oncescu szkandervilágbajnok Szatmárnémetiben:


A szatmárnémeti Grand Mall szkanderbajnokságot rendez május 17-19. között. A verseny meghívottja Ion „Iron" Oncescu világbajnok, akivel most bárki megküzdhet.

További infóért kattints ide!

Jeles Piros Pünkösd Napján:


Május 18-án, szombat délután 18 órától kerül sora Szatmár megyei néptánccsoportok seregszemléjére, amelyen közel 400 felnőtt- és gyermektáncos mutatkozik be. A rendezvényt idén a Szamos áruház előtti rendezvénytéren, a Gödörben tartja a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ.

A részletekért kattints ide!

Szatmáron Készült kiállítás:


Új helyszínen és rengeteg új programmal jelentkezik idén a Szatmáron Készült kiállítás, amely május 17-19. között immár negyedik kiírását éli meg. A megyei múzeum és a Grand Mall után ezúttal a 17-es lakónegyedben található Rex piac ad otthont a három napos rendezvénynek.

A részletekért kattints ide!

Német Kulturális Napok:


Szatmárnémetiben immár kilencedik alkalommal várja a kikapcsolódni vágyókat - kicsiket és nagyokat egyaránt - a Német Kulturális Napok rendezvénysorozat, melyre a Szatmári Német Demokrata Fórum szervezésében kerül sor május 17-19. között.

A részletes információkért kattints ide!

Pély Barnabás - Sárik Péter Duó:


Május 17-én, péntekem a nagykárolyi Károlyi-kastély lovagtermében ad koncertet Pély Barnabás és Sárik Péter, a magyar zene két kiemelkedő egyénisége. Szintén ők lépnek fel a május 19-én, vasárnap este 18 órától a szatmárnémeti Nagyzsinagógában, ahol két különböző stílus találkozik majd.

Az előadóművészekről többet ide itt tudhatsz meg!

Buli


Május 18-án, szombat este újra fergeteges bulival várja a szatmári fiatalokat a Kaméleon Klub!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: